I Love Internet

A Non Smoking Generation

Bakgrund

ILI har jobbat tillsammans med organisationen Non Smoking Generation under många år och sedan dess skapat ett flertal kampanjsajter åt dem. Senaste projektet var Tobaksbarn, som är ett projekt finansierat av Sida och genomförs av Non Smoking Generation.

Projekt

Projektet består av olika delar som en tre månader lång föreläsningsturné riktad till gymnasieskolor, webbplatsen Tobaksbarn.se samt en lärarhandledning. Vårt uppdrag var att ta fram grafisk identitet och en webbplats som skulle stödja föreläsarna under turnén med material och information för elever och lärare. Det finns även en funktion där elever kan ladda upp egna filmer som Non Smoking Generation sedan kommer att ladda upp på sin YouTube-kanal och använda som underlag för att påverka beslutsfattare. Föreläsningen nådde ut till 30791 elever under ca 200 föreläsningar i 19 av 21 län i Sverige. 2014 vann Tobaksbarn pris för årets förebyggande insats av CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotiksupplysning).

”Vi är mycket nöjda med ILI:s snabba, snygga och proffsiga arbete. Fantastisk tillmötesgående vid önskemål och servicen alltid varit otroligt smidig och snabb. Dessutom har ILI hjälpt oss att ha koll på uppdateringar av mjukvaror och hjälpt oss att skydda våra webbplatser från trojaner, till vår stora tacksamhet! Vi rekommenderar ILI varmt, vi är supernöjda!”

– Helen Stjerna, Generalsekreterare på A Non Smoking Generation