I Love Internet

Malin & Co

Bakgrund

ILI:s närmaste kollega Malin Jureit är en art director med 20 års erfarenhet av varumärkesbyggande, design och kommunikation. Malin studerade vid Berghs School of Communication under 90-talet. Sedan många år har hon drivit egen verksamhet och haft alla möjliga uppdrag och uppdragsgivare. 2012 vann Malin Svenska Designpriset för hennes arbete med dansakademin Diambra by Ambra Succi. Malin valde att jobba med ILI för att skapa en webbplats som lyfter fram hennes kompetenser och portfolio.

Projekt

Vi valde att skapa Malinoch.com som en webbplats med responsiv fullbredd, med andra ord skalar sajten fullt ut hela vägen från stora bildskärmar ned till små mobilskärmar. Fokus låg på att lyfta fram hennes portfolio och få hennes verk att framstå på bästa möjliga sätt på en digital skärm. Malin designade webbplatsen och ILI tillsammans med Weniger Software House tog ansvar och utvecklade sajten från start till slut. Det var ett utmanande projekt med mycket komplexa tekniska lösningar men slutresultatet blev precis så lyckat som vi alla hoppats på.

”Jag har samarbetat med Patrick Gustavsson och ILI’s utvecklingsteam sedan 2007 och vi har genom åren skapat många lyckade projekt ihop. Att få tillgång till en digital projektledare som förstår vikten av kommunikation och design, ihop med relevanta tekniska lösningar, är drömmen för mig som kreatör. Jag ser fram emot många år av samarbete – vi har ju bara börjat!”

– Malin Jureit, Art Director på Malin & Co / Delägare på Happen