I Love Internet

Quantum Lab

Bakgrund

Quantum Lab är ett startupföretag som har utvecklat en mycket intressant programvara som kallas för Xpress Engine. Den kan tolka människors ansiktsuttryck med hjälp av en webbkamera. Xpress Engine läser av människors ansikten i realtid genom att leta efter referenspunkter som t.ex. mun, ögon, ögonbryn och muskulatur. Xpress Engine har paketerats i en tjänst kallad Ellen som riktas till marknadsföringsföretag och varumärken för att göra marknadsundersökningar för reklamfilmer mot olika målgrupper. Målgrupperna tittar på reklamfilmerna framför sina datorer som är utrustade med webbkamera och allt sparas sedan i en databas och resultat och statistik presenteras för företagen i ett pedagogiskt webbaserat administrationsgränssnitt.

Projekt

Patrick fick rollen som skandinavisk representant (Key account manager) för Ellen av Quantum Labs VD Bartosz Rychlicki. Detta samarbete påbörjades i början av 2015 och pågår fortfarande. Sedan dess har Xpress Engine och Ellen skördat stora internationella framgångar och används av företag världen över för att spåra vad deras målgrupper tycker och känner för reklamfilmer och annat videorelaterat material.

Länkar

Ellen.technology

Byrå
I Love Internet

Team

Key Account Manager Scandinavia:Patrick Gustavsson (I Love Internet)

”Jag har arbetat med ILI sedan 2009 och kan säga att Patrick är ärlig, pålitlig, hårt arbetande och ett levererande proffs. Vi har gjort en hel del projekt tillsammans och de levereras alltid i tid och med kvalitet. Framför allt är han den personen med vilken det alltid är ett nöje att ta en lunch eller ett glas öl med.”

– Bartosz Rychlicki, VD på Quantum Lab